Лили, която заедно със сестра си Лана е автор на сценария

...
Лили, която заедно със сестра си Лана е автор на сценария
Коментари Харесай

Иванка Тръмп и Илън Мъск като герои от "Матрицата"

Лили, която дружно със сестра си Лана е създател на сюжета и режисьор на „ Матрицата “ (по това време те бяха братя с имената Анди и Лари), явно е недоволна, че бизнес-магнатът откривател и дъщерята на президента Тръмп цитират кино лентата ѝ.

В неделя изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX разгласява в Туитър следното загадъчно известие: „ Вземи аленото хапче “, съпроводено с емоджи на алена роза. Милиардерът с 34 млн. почитатели в обществената мрежа е един от най-яростните бранители на отварянето на стопанската система и края на обществената изолираност, предопределена да ограничи разпространяването на ковид.  

Както множеството киномани знаят, изборът на аленото хапче е отпратка към научнофантастичния блокбастър на Уашовски „ Матрицата “. Във кино лентата бунтовническия лидер Морфей (Лорънс Фишбърн) разкрива на Нео (Киану Рийвс), че светът, в който живеем, в компютърна симулация - и му предлага избор: " Вземаш синьото хапче… и историята свършва, събуждаш се в леглото си и вярваш в каквото искаш да вярваш. Вземаш аленото хапче… и оставаш в страната на чудесата, а аз ти демонстрирам какъв брой надълбоко стига заешката дупка ". Нео избра аленото хапче и се присъедини към протеста.

В интернет субкултурата  " червеното хапче "  има и по-нов смисъл, свързван с консервативните политически убеждения. Сега " да избереш аленото хапче "  може да значи изместване на политическите желания вдясно. Фразата често се употребява в интернет конгреси, свързани с Доналд Тръмп или групи за правата на мъжете.

От мненията под думите на Мъск проличава, че доста от почитателите му са видели посланието като знак в поддръжка на идеята на консерваторите, само че други признават, че не схващат защо тъкмо става дума. Малко по-късно съветникът на президента и негова щерка Иванка Тръмп сподели туита, като добави: " Взето! ". Което провокира Лили Уашовски да реагира с " Майната ви и на двамата! "  

Туитът на Мъск е най-новият от поредност негови причудливи изявления в обществените медии. Миналата седмица той заплаши, че ще реалокира централата на " Тесла " и ще съди градските управляващи в Аламида, Калифорния за това, че съблюдават напътствията хората да си стоят по домовете, макар че в други градове ги анулират. През март той написа, че " цялата суматоха поради ковид е глупава ".  

В момента Уашовски работи върху четвърти филм от поредицата   " Матрицата ", още веднъж с присъединяване на Рийвс и Кари-Ан Мос. Заради пандемията работата бе спряна, само че екипът добави още осем седмици към графика с вярата, че през юли фотосите ще бъдат обновени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР